Nádherný žlutě zářící nápoj plný zdraví prospěšného a zahřívacího koření. V ajurvédě je nazýván zlaté mléko právě pro svou nádhernou barvu, kterou získá díky kurkumě.
Miluji jeho chuť, barvu, jemnost a zároveň sílu.
V Indii se pije pravidelně již staletí pro jeho očistné a léčivé účinky. Kurkuma obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek a nejznámější z nich je kurkumin. Má silné antioxidační, antibakteriální, antikarcinogenní a protizánětlivé vlastnosti.
Může vám pomoci při bolestech kloubů, zánětech, infekcích, pálení žáhy a problémech s trávením, při zvyšování imunity a dokonce může zlepšovat paměťové funkce mozku.
Věděli jste, že naše tělo neumí kurkumin využít bez pomoci černého pepře a oleje? Ty je dobré přidávat vždy, když používáte kurkumu.
Užijte si zlaté tvoření a vychutnejte si láskyplné a zdraví prospěšné teplo :-).
Na 2 malé porce nebo 1 velkou si připravte:
Nechejte rozpustit kokosový olej v misce s teplou vodou. Všechny ingredience kromě teplé vody umixujte nebo dobře promíchejte. Nakonec ještě přilejte teplou vodu a dobře promíchejte nebo umixujte. Koření klesá ke dnu, tak ať vám tam nezůstane :-).
Ochutnejte a pokud je příliš silné, můžete přidat ještě teplou vodu nebo mandlové mléko.
Nalejte do hrnečků a dochuťte si dle potřeby. Můžete zdobit a zároveň dochucovat tím, že nahoře jemně polejete medem (agáve nebo javorovým sirupem) a posypete skořicí a čili.